IT 2501

29 maart - Nationaal IT-rechtcongres

Op donderdag 29 maart 2018 vindt het Nationaal IT-rechtcongres plaats in het Crowne Plaza Amsterdam South. Het programma is samengesteld door mr. Peter van Schelven (Bij Peter - Wet en Recht) en mr. Hendrik Struik (CMS). Recente ontwikkelingen in I(C)T-recht in wetgeving en rechtspraak komen aan bod. Daarnaast wordt er stilgestaan bij actuele IT-recht issues en de impact daarvan op de praktijk van software en IT- en softwarecontracten. Meer informatie hier.

 

In de ochtend spreekt Hendrik Struik over softwarecontracten en de updated evergreens: opschorting, verzuim, doormodderen en agile. Judica Krikke (Stibbe) praat u bij over software licenties bij technologische verandering, virtualisatie van software en SAP indirect use. Professor Eric Tjong Tjin Tai (UvT) spreekt over de aansprakelijkheid voor Algoritmes.

Het middagprogramma is gevuld met bijdragen van Wouter Dammers (LawFox) over regulering van drones en Ester Makaay (SIDN) over de eIDAS-verordening.

In de tweede helft van de middag spreekt Rob van den Hoven van Genderen (CLI VU Amsterdam/Switch Legal) over de impact van robotisering. Peter van Schelven sluit af met een bijdrage over open source, licentievoorwaarden en beveiliging. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Het programma is van 10:00 tot 12:45, dan volgt een uitgebreide lunch en wordt daarna voortgezet van 14:00 tot 17:00. Ter afsluiting is er een netwerkborrel.