IT 3673

Nationaal Mediarechtcongres op donderdag 25 november

Media en mediaplatforms zijn onmisbaarder dan ooit, maar staan ook onder druk als nooit tevoren. Hoe ver moeten – en mogen – online platforms gaan in het weren van schadelijke of onwenselijke informatie? Welke rol kan en moet de publieke omroep spelen in het democratische proces?

Dit en meer komt aan bod bij het Nationaal Mediarechtcongres van deLex. Met daarnaast op de agenda: hoe gaat het Commissariaat voor de Media toezicht houden op commerciële mediadiensten op aanvraag? Hoe moeten toezichthouders, mediadiensten en influencers minderjarige mediaconsumenten beschermen? En wat is er het afgelopen jaar gebeurd op het gebied van onrechtmatige perspublicaties?

Kortom: voldoende stof voor een gevarieerd programma! Samen met gerenommeerde sprekers uit advocatuur, bedrijfsleven, toezichthouders en het publieke debat zorgt dagvoorzitter Remy Chavannes (Brinkhof) voor een inspirerende middag.

Het volledige programma staat binnenkort op de website. Bent u erbij? Aanmelden kan via de website of door te mailen naar info@delex.nl

Wanneer: 25 november 2021, van 13.00 – 17.15 uur
Locatie: Het Volkshotel, Wibautstraat, Amsterdam
Accreditatie: 4 PO punten