IT 2648

Hoe kleine en middelgrote bedrijfsjuristen omgaan met legal operations

Download Whitepaper Legal Operations, Wolters Kluwer. Als u aan de General Counsel vraagt waar ze tegenaan lopen op het gebied van legal operations, krijgt u vaak te horen dat ze de productiviteit willen verbeteren, processen willen stroomlijnen en waarde willen creëren. Het komt allemaal neer op efficiëntie en werken op de meest strategisch mogelijke manier. Om deze uitdagingen aan te pakken, helpt het begrip ‘legal operations’ bedrijfsjuristen om meer te kunnen doen in minder tijd – oftewel, het credo ‘do more with less.’

Legal operations is een multidisciplinaire functie die het verlenen van juridische diensten optimaliseert. Het doel van legal operations is om ervoor te zorgen dat de bedrijfsjurist zijn zaken gedaan krijgt door gebruik te maken van de juiste technologie of nieuwe processen in te zetten. Als resultaat van deze ‘productiviteitsrevolutie’ werven vele juridische afdelingen professionals die zich fulltime op legal operations kunnen richten. Voor juridische afdelingen die over beperkt budget en resources beschikken wordt het vaak lastig om extra personeel aan te nemen. Wat kunnen ze in dit geval doen?

Het implementeren van legal operations in kleine juridische afdelingen
In het geval dat u geen personeel kunt aannemen, kunt u gebruik maken van technologie zodat u ook de overstap kunt maken van ‘legal as a cost center’ naar ‘legal as a value driver.’ Technologie kan bedrijfsjuristen ondersteunen in de grootste uitdagingen waarmee ze dagelijks te
maken krijgen:

  • Efficiënter werken – het stroomlijnen van werkprocessen om productiviteit te verbeteren.
  • Waarde creëren – de juiste middelen (prijs/kwaliteit verhouding) vinden voor het uitvoeren van werkzaamheden. De juiste technologie draagt bij aan het slimmer managen van projecten, zelfs als de werkdruk stijgt.
  • Inzichten genereren – toegang krijgen tot inzichten die u kunt gebruiken ten bate van analyse en advies.

Met de juiste technologie kunnen zelfs kleine juridische afdelingen hun legal operations optimaliseren en meer waarde toevoegen aan de business. Echter, de hoeveelheid aanbieders is groot waardoor het lastig kan zijn om een passende oplossing te selecteren.

Download de gratis whitepaper over legal operations (Engelstalig), waarin u een overzicht krijgt van de belangrijkste soorten legal tech en factoren die van invloed zijn op de keuze van de juiste tool.