IT 1062

De weergave van dit artikel is misschien niet optimaal, omdat deze is overgenomen uit onze oudere databank.

Maandoverzicht personalia februari 2013

Maandelijks publiceren we een overzicht van personalia-berichtgeving die eerder in het kort nieuws voorbij is gekomen.

 
     

Wanda van Kerkvoorden werd onlangs benoemd tot lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten
Wanda van Kerkvoorden (managing partner van SOLV Advocaten in Amsterdam) is door het parlement van de Orde benoemd als nieuw lid van de Algemene Raad. Van Kerkvoorden is gespecialiseerd in ICT-contracten en geschillen. Zij zal zich vanaf 1 januari 2013 binnen het bestuur van de Orde bezighouden met procesinnovatie, digitaliseringsprocessen en ICT-projecten.

Lokke Moerel van De Brauw benoemd tot hoogleraar Global ICT Law
Lokke Moerel, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek wordt op 1 maart benoemd tot hoogleraar Global ICT Law aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT), onderdeel van Tilburg University. De benoeming sluit aan bij het proefschrift van Moerel in 2011 waarin zij pleit voor invoering van wereldwijde privacy codes voor multinationals, zogeheten Binding Corporate Rules. Lokke Moerel zal naast haar hoogleraarschap aan Tilburg University verbonden blijven als partner ICT bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Brenno de Winter, nieuwe voorzitter NVJ Freelance
Freelance onderzoeksjournalist Brenno de Winter is benoemd tot voorzitter van NVJ Freelance. De Winter is freelance onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy en werd eind 2011 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Arno van ’t Hoog, freelance wetenschapsjournalist, is benoemd tot bestuurslid van NVJ Freelance. Van ’t Hoog schrijft regelmatig over de positie van de freelancer en opdrachtgevers in De Nieuwe Reporter.