IT 2876

Student-symposium Digitale opsporingsbevoegdheden: op de vlucht in een digitale wereld?!

Op donderdag 21 november 2019 organiseert de IT-rechtelijke studievereniging LISA haar 14e symposium. Dit jaar is het thema ‘Digitale opsporingsbevoegdheden: op de vlucht in een digitale wereld?!’ Hierbij kan gedacht worden aan de rol en mogelijkheden die de komst van digitale middelen hebben op de opsporing, maar ook de invloed hiervan op het straf(proces)recht als het bijvoorbeeld gaat om digitaal bewijs. Daarnaast wordt besproken hoe de ‘klassieke’ criminaliteit steeds meer verplaatst naar digitale (computer)criminaliteit. Andere deelonderwerpen bij dit thema zijn digitale middelen die de politie kan gebruiken en de manieren waarop zij verdachten opsporen.

De dag zal worden begeleid door LISA-oprichter & docent IT-recht Koen Konings. De sprekers zijn Sander Schaepman, recherchechef van het TV-programma ‘Hunted’, Wilfred van Mulligen, hoofd van het ‘Cybercrime and Cybersecurity Program’ bij de politie Noord-Holland en Brendan Newitt, advocaat bij De Roos & Pen Advocaten. Zij zullen het onderwerp belichten vanuit het oogpunt van de politie en advocatuur.
Na afloop van het symposium vindt een recruitmentdiner plaatsvinden. Het belooft een leuke en leerzame dag te worden. Aanmelden kan via de website. Bij verdere vragen kunt u mailen naar symposium@lisa-groningen.nl.