IT 2785

Debat over Europees uploadfilter

YouTube-serie De snijtafel (VPRO) gaat offline! Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert elke eerste donderdag van de maand een feestelijke première van de nieuwe aflevering met aansluitend debat. We gaan verder waar de aflevering normaal gesproken stopt en nodigen een deskundig duo uit om de besneden bron te verdedigen en gaan in discussie met de zaal.

In Snijtafel #63 bespreken Kasper C. Jansen en Ewout Jansen  een opmerkelijk item in Nieuwsuur naar aanleiding van 'het uploadfilter' dat het Europees parlement zou hebben ingevoerd om arme artiesten (of toch hun rijke opdrachtgevers?) te beschermen tegen YouTube en Facebook, terwijl 'tegenstanders' tevergeefs 'ophef' veroorzaakten over de teloorgang van 'het vrije internet'.

De verdediging van de bron is in de kundige handen van de briljante advocaat Joep Meddens, die in de rechtszaal regelmatig optreedt voor auteursrecht-organisaties als Buma/Stemra en BREIN. Het blijft nog even een mysterie wie het (ook) voor Nieuwsuur op komt nemen.  

Revka Bijl - wereldberoemd van de Sunday Assembly Amsterdam & haar prachtroman Gapen onder water - verzorgt de presentatie!

Waar?

6 juni 17:00 Debatcentrum De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10

Kaartverkoop via: https://debalie.nl/agenda/de-snijtafel-offline/