Gepubliceerd op maandag 28 maart 2022
IT 3871
Rechtbank Rotterdam ||
23 mrt 2022
Rechtbank Rotterdam 23 mrt 2022, IT 3871; ECLI:NL:RBROT:2022:2252 (Eiseres tegen Microsoft), https://www.itenrecht.nl/artikelen/microsoft-moet-blokkade-accounts-opheffen

Microsoft moet blokkade accounts opheffen

Rb Rotterdam 23 maart 2022, IT 3871; ECLI:NL:RBROT:2022:2252 (Eiseres tegen Microsoft) Microsoft heeft het e-mail- en OneDrive-account van eisende partij geblokkeerd. Microsoft heeft onvoldoende onderbouwd dat het OneDrive-account een afbeelding bevat die ongepast, uitbuitend  en schadelijk voor kinderen is. Dit heeft tot gevolg dat niet is komen vast te staan dat eiseres de Microsoft-serviceovereenkomst heeft geschonden, zodat Microsoft zich ten onrechte op het standpunt heeft gesteld dat zij de overeenkomst mocht ontbinden. De blokkade moet dus worden opgeheven. Het vonnis is niet uitvoerbaar bij voorraad verklaard met betrekking tot het opheffen van de blokkade op de afbeelding die volgens Microsoft als kinderpornografisch moet worden aangemerkt.

4.7. Gelet op de betwisting van [naam eiseres] dat zij een dergelijke afbeelding naar OneDrive heeft geüpload of met OneDrive heeft gesynchroniseerd, had Microsoft nader moeten onderbouwen om wat voor afbeelding het gaat en wat daarop te zien is. Microsoft heeft dat niet gedaan en kan of wil de afbeelding ook niet in het geding brengen.