Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2024
IT 4508
Stichting Geschillenoplossing automatisering ||
1 dec 2023
Stichting Geschillenoplossing automatisering 1 dec 2023, IT 4508; (Leverancier tegen Afnemer), https://www.itenrecht.nl/artikelen/sgoa-over-de-levering-van-digitale-marketingdiensten-en-het-ontwikkelen-van-een-offertetool

SGOA over de levering van digitale marketingdiensten en het ontwikkelen van een offertetool

SGOA Amsterdam 2023, IT 4508; (Leverancier tegen Afnemer) Hier is een geanonimiseerd vonnis van een alleensprekend arbiter, afkomstig uit de koker van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA). De zaak die tot dit vonnis leidde betreft een geschil tussen een leverancier van digitale diensten (verzoekster) en een bedrijf dat op diverse locaties in Nederland opslagruimte verhuurt (verweerster).

De kern van het geschil betrof de levering van digitale marketingdiensten, Search Engine Advertising (SEA) en het ontwikkelen van een nieuwe offertetool voor de website van het verhuurbedrijf. Leverancier had zich jegens het verhuurbedrijf ertoe verbonden om voor de opslagdiensten van het verhuurbedrijf online advertentiecampagnes te ontwikkelen en te optimaliseren, opdat gebruikers van een zoekmachine na het intypen van door het verhuurbedrijf gekochte zoektermen bovenaan de resultatenpagina een advertentie van het verhuurbedrijf zouden zien. Het uiteindelijke doel van het verhuurbedrijf was een groei van geïnteresseerden (‘leads’) en van met huurders afgesloten contracten.

Het verhuurbedrijf was ontevreden over de resultaten van de dienstverlening, met name over het aantal gegenereerde leads, de kwaliteit en effectiviteit van de advertenties en de rapportage. Dit leidde tot een reeks onbetaalde facturen van bijna € 44.000 (excl. BTW) en uiteindelijk tot beëindiging van de samenwerking door het verhuurbedrijf.